mardi 31 mars 2015

Duo Krep Sarma

 
 




 Bu fikir tamamen bana aittir isim bulmakta zorlandım ve sonunda "Duo Krep Sarma " ismine karar verdim :) Görselliğiyle ve tadıyla çok beğeni alacak, sofralarınızın göz bebeğı olacak :)  Buyurun tarife geçelim....
Malzemeler :
 
Duo krep sarma
2 su b. un
4,5 çay b. süt
1 yumurta
Bir fiske tuz
1 yemek k. tepleme kakao
2 yemek k. toz şeker
Pişirmek için :
Sıvı yağ
1 paket puding (veya ev yapımı muhallebi de olur)

Yapılışı :

Bir kaba yumurta, 4 çay bardağı süt ve un ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpılır. Yarısını başka bir kaba aktarın, kakao ve toz şekeri ilave edip karıştırılır kalan yarım çay bardağı sütü ilave edip tekrar çırpılır. Kakaosuz olan hamura tuzu ilave edip çırpılır. Bu arada krep hamurları dinlenirken muhallebisi pişirilir ve soğumaya bırakılır (dolapta yarım saat dinlensin). Krepleri pişirmek için yapışmayan teflon bir tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağ dökülür. Tava ısındıktan sonra bir kepçe hamurdan dökülür ve arkalı önlü pişirilir. Hamur bitene kadar bu işlem uygulanır.
Bir sade krep alınıp üstüne kakaolu krep yerleştirilir ve 8 parçaya kesilir. Kestiğimiz her parçayı sade veya kakolu krebi yarım parmak öne getirilir. Baş kısma geniş olan tarafa muhallebi ilave edilip sarılır. Dilerseniz muhallebi yerine sarella, reçel kuru yemişler ile doldurabilirsiniz.
 
~ Afiyet bereketli olsun inşAllah :) ~

Not : ben kreplerin arasına bal sürdüm iyice yapışsın diye ama balsız da denedim gayet güzel oldu.
 
 
 
 
 
 

samedi 7 mars 2015

Karamel Soslu Kakaolu Pankek


Malzemeler :

2 yumurta
2 su bardağı un
1, 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
Pişirmek için :
1 paket kabartma tozu

Biraz sıvı yağ
Karamel sos için :

1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
1, 5 çay bardağı su 1 su bardağı su
Servis önerisi :
1 tatlı kaşığı nişasta

Mevsim meyveleri
Kuru yemiş (ben file badem tercih ettim)


Yapılışı :

Hamur malzemeleri bir kaba alınarak önce yumurta ile toz şeker iyice çırpılır daha sonra kalan malzemeleri ilave edilip tekrar çırpılır. Hamur buzdolabında dinlenirken karamel sosu hazırlanır. Bir tencereye toz şeker alınır. Kısık ateşte kahve rengi alana kadar eritilir. Daha sonra 1, 5 çay bardağı su eklenir (dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum şeker ilk başta donuyor ve patlıyor). Kalan bir su bardağı ile nişasta karıştırılıp tencereye ilave edilir. Tahta kaşık ile arasıra karıştırılır. Yaklaşık 5-7 dakika sonra kıvam koyulaşacaktır. Karamel sosumuz hazırdır. Pankekler için teflon tavaya sıvı yağ eklenir, yarım kepçe hamurdan dökülür. Hamur biraz yayıldıktan sonra spatula yardımı ile çevrilerek her iki tarafı pişirilir. Karamel sos, meyve ve dilediğiniz kuruyemişler ile servis edebilirsiniz.
Afiyet bereketli olsun inşAllah :)