vendredi 24 octobre 2014

El Açması Börek




Malzemeler:

Hamuru için :
Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket yaş maya Bir yemek kaşığı tuz (silme) 3 su bardağı ılık su Aldığı kadar un

iç malzemesi için :

Arzuya göre ne istenilirse

Sosu için :

2 büyük yumurta 1,5-2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt

Üzeri için :
Yumurta sarısı







Yapılışı :
Malzemeleri hamur yoğurma kabına alıp karıştırılır. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ve 20 dakika kadar dinlendirilir (üzerlerine temiz bir bez serilir). İnce olacak şekilde (tepsi büyüklüğünde) bezeyi un yardımı ile açılır. Her yerini sos ile sürülür ve iç malzemeden eklenir. Resimde görüldüğü gibi iki yani katlanır ve rulo şeklinde sarılıp tepsiye dizilir. Ayni işlemi diğer bezeler için uygulanır. Kalan sos sürülür ve 15 dakika dinlendirilir. En son yumurta sarısı sürülüp 200 derecede kizarana kadar pişirilir. Afiyet bereketli olsun insAllah.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire