mardi 16 septembre 2014

Makarna Yuvasında Türlü Yemeği






Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama: 35dk

Malzemeler :

Makarnası için;

1 paket makarna (penne makarna kullandım)
Makarnayı haşlamak için;

yeteri kadar su
1 yemek kaşığı tuz (yarısı suyun içine atılacak)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (makarnanın suyu için)
3 yemek kaşığı tereyağ

Türlü yemeği için;

3 orta boy patlıcan
1 büyük adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4-5 adet kabuğu soyulmuş doğranmış domates
1 adet doğranmış büyük biber
1 tatlı kaşığı domates salçası (silme)
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber
pulbiber
tuz

Hazırlanışı :

Makarna hazırlanışı :
Bir tencereye yeteri kadar su eklenir (tencerenin yarısına kadar yeterli olur). Kaynadıktan sonra sıvı yağ ve tuz eklenir. Makarnalar suyun içine ilave edilip pakette yazılan süreye göre haşlanır. Suyu süzülür, haşladığımız makarna tenceresine tereyağı eritilir, tuz eklenir ve pişmiş makarnalar ilave edilip karıştırılır. Makarnamız servise hazırdır.

Türlünün hazırlanışı:
Bir tencereye veya derin bir tavaya soğan ile sıvı yağ kavrulur, sarımsak eklenir. Salça eklenip bir kaç dakika kavrulur. Ardından domatesler eklenir, tencerenin kapağı kapatılıp biraz suyu salana kadar pişirilir. Biber eklenir, ardından patlıcanlar alacalı soyulup küçük küp halinde doğranır, domatesli harcımıza eklenir. Baharatları ve tuzu ilave edilip karıştırıldıktan sonra pişmeye bırakılır (gerekirse biraz sıcak su ilave edilebilir). Türlümüz servise hazırdır.

Servis esnasında yemek tabağına ortaya türlü koyulur, kenarlarına da makarna.
Afiyet bereketli olsun inşAllah :)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire