lundi 20 octobre 2014

Fırında Kıymalı Karnabahar Döşemesi


Fırında Kıymalı Karnabahar Döşemesi




Malzemeler : 

2 adet büyük soğan (yemeklik doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım kilodan az kıyma
karnabahar (haşlanmış)
maydanoz (doğranmış)
2 orta boy domates (küp küp doğranmış) + 1 büyük domates (rendelenmiş)
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri için:
rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi'nin Yapılışı:

Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun, ardından kıymayı ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Salçayı, küp küp doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın (kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp beş dakika kadar pişirmeye bırakın). En son maydanozu ekleyip karıştırın.
Haşlanmış karnabaharları borcamın içine döküp bir çatal yardımı ile ezin (resimde görüldüğü gibi). Kıymalı harcı ütüne dökün. Rendelenmiş domatesi üstüne ekleyin.
180 derecede alt-üst 15-20 dakika pişirip fırından çıkartıp rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Tekrar fırına verip peynir eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun :)


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire