mardi 14 octobre 2014

Kremalı rulo pastacıklar

Kremalı rulo pastacıklar



Malzemeler :
Hamuru için :
2 yumurta 2,5 su bardağı ılık süt 5 yemek kaşığı toz şeker 25 gr maya 3 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında tereyağı (küp doğranmış) 600 g un 1 tatlı kaşığı tuz
Kreması için :
3 yumurtanın sarısı 7 yemek kaşığı toz şeker 6 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası 3,5 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 paket vanilya
Arasına : Frambuaz Kuru üzüm Damla çıkolata da koyulabilir
Üstü için :
Bir yumurtanın sarısı 1-2 tatlı kaşığı süt
Yapılışı :
İlk önce hamur hazırlanır. Bunun için bir kaba, maya, süt ve şeker karıştırılır. 5 dakika bekletilir. Sonra yumurta ve tuz eklenip karıştırılır. 500 g un koyulur, yoğrulur. Daha sonra tereyağı eklenip yoğrulur. Kalan unu ilave edilir, 5 dakika daha yoğrulur. Elde ettiğimiz hamur ele yapışması normaldir, un eklemenize gerek yok bu aşamada. Hamur bir saat mayalanmaya bırakılır. Krema hazırlanışı : Bir tencereye yumurta sarıları ile şekeri rengi beyaz olana kadar çırpma teli ile çırpılır. Mısır nişastası eklenip karıştırılır. Önceden kaynattığımız sütü yavaş yavaş tencereye eklenip çırpılır. Ocağa koyup pişirilir. En son vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır. Krema soğumaya bırakılır (ara sıra kabuk tutmaması için karıştırın). Hamur yapışkan olduğu için bu aşamada elinizi unlayıp hamuru eşit iki parçaya bölün. Hamur elinize çok yapışyorsa un ilave edip biraz yoğurun. Temiz bir zeminde (un serpip açın) dikdörtgen şekilde açılır. Kremayı ikiye bölün. Birinci hamura kremayı (yemek kaşığı yardımıyla) sürün.

Dinlediğiniz iç malzemeden serpip rulo şeklinde sarılır. İki parmak genişlikte kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve 40 dakika mayalanmaya bırakılır. Bu işlemi aynı şekilde diğer hamura uygulanır. (ben bu defa damla çikolatalı yapmadım, birini frambuazlı diğerini kuru üzümlü yaptım). Mayalandıktan sonra yumurta sarısı ile süt çırpılıp üstlerine sürülür. 


Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Harika nefis bir tarif pofuduk yumuşacık bir lezzet. Üzümlüyü çok ama çok tavsiye ederim. Afiyet bereketli olsun inşAllah.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire