dimanche 21 décembre 2014

Labneli Meyveli Pastacıklar (Pişirmeden)

İstek üzerine yine çok pratik, farklı, lezzetli ve sunum ile iştah açan labneli meyveli mini pastacıklar tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Ani misafirler için kurtarıcı bir tarif :)



Labneli Zeytinli Toplar Tarifi'nin Malzemeleri

2 paket sade bisküvi 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında) 3 yemek kaşığı kakao 3, 5 yemek kaşığı toz şeker Bir çay bardağı kırmızı meyve (yaban mersini, böğürtlen, ahududu, çilek veya frambuaz)
Labneli sosu için:
1, 5 yemek kaşığı labne peyniri 200 gr beyaz çikolata

Labneli Meyveli Pastacıklar (pişirmeden) Tarifi'nin Yapılışı

Bisküvileri elinizle veya robotta iyice ufalayın. Süt, toz şeker ve tereyağını bisküvilerin üzerine ekleyin. Kakaoyu da ilave edin hepsini iyice karıştırın. En son meyveleri katıp yoğurulur ve hamur haline getirilir. Streçleyip buzdolabına kaldırılır. Bu arada sosu için beyaz çikolatayı benmari usulü eritip soğumaya bırakılır. Labne peyniri ekleyip güzelce çırpılır. Kalıplara (ben kalpli bir kalıp kullandım) hamur doldurulur ve üzerlerine sos sürülür. Dilediğiniz gibi süslenir. Afiyet bereketli olsun inşAllah






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire