mercredi 31 décembre 2014

Kahveli Pasta



Malzemeler :
y.k =yemek kaşığı 

Keki için : 
4 yumurta
4 Türk kahve fincanı şeker
4 Türk kahve fincanı + y.k un
1 Türk kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Muhallebi için : 
4 su bardağı süt
4 y.k un
1 y.k nişasta
1 çay bardağından biraz az toz şeker
1 y.k tereyağ

Aroması için : 
1 veya daha fazla tatlı kaşığı kahve
2 y.k kaynar su 


Tereyağ hariç bütün malzemeler bir tencereye alınıp orta ateşte sürekli çırparak koyulaşana kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılıp tereyağ ilave edip karıştırılır. En son kahveyle kaynar su karıştırılıp kremanin içine ilave edilir ve güzelce çırpılır. 

Üzerine : 
Krem şanti (tarife göre hazırlayın) 
Hindistan cevizi 

Yapılışı : 


Yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çirpılır. Diğer malzemeleri de ekleyip çirpılır. Önceden ısıtılmış 170 derecede kızarana kadar pişirilir. 

Soğuyan kekin üstüne kahveli muhallebisi dökülür ve spatula yardımı ile düzleştirilir. Krem şanti tarife göre hazırlanıp muhallebinin üstüne yayılır. Üzerine hindistan cevizi serpilir ve dilediğiniz gibi süslenir.  
Servis etmeden önce buzdolabında 3-4 saat dinlenmeye bırakılır. Afiyet bereketli olsun inşAllah :) 






Not : 
- akşamdan yapılırsa ertesi gün çok daha güzel oluyor.
- ıslak olsun diye ben keki bir çay bardağı sütle islattım (önce kürdan ile batirdim) 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire