samedi 7 mars 2015

Karamel Soslu Kakaolu Pankek


Malzemeler :

2 yumurta
2 su bardağı un
1, 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
Pişirmek için :
1 paket kabartma tozu

Biraz sıvı yağ
Karamel sos için :

1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
1, 5 çay bardağı su 1 su bardağı su
Servis önerisi :
1 tatlı kaşığı nişasta

Mevsim meyveleri
Kuru yemiş (ben file badem tercih ettim)


Yapılışı :

Hamur malzemeleri bir kaba alınarak önce yumurta ile toz şeker iyice çırpılır daha sonra kalan malzemeleri ilave edilip tekrar çırpılır. Hamur buzdolabında dinlenirken karamel sosu hazırlanır. Bir tencereye toz şeker alınır. Kısık ateşte kahve rengi alana kadar eritilir. Daha sonra 1, 5 çay bardağı su eklenir (dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum şeker ilk başta donuyor ve patlıyor). Kalan bir su bardağı ile nişasta karıştırılıp tencereye ilave edilir. Tahta kaşık ile arasıra karıştırılır. Yaklaşık 5-7 dakika sonra kıvam koyulaşacaktır. Karamel sosumuz hazırdır. Pankekler için teflon tavaya sıvı yağ eklenir, yarım kepçe hamurdan dökülür. Hamur biraz yayıldıktan sonra spatula yardımı ile çevrilerek her iki tarafı pişirilir. Karamel sos, meyve ve dilediğiniz kuruyemişler ile servis edebilirsiniz.
Afiyet bereketli olsun inşAllah :)





Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire