samedi 22 novembre 2014

Havuçlu Bulgur Pilavı






Malzemeler : 
2 su bardağı pilavlık bulgur 2 adet kuru soğan 1 adet kırmızı biber 1 adet yeşil biber (ben bu defa eklemedim) 1 büyük adet havuç 3 adet domates 3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı zeytin yağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1-1,5 yemek kaşığı domates salçası Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su Karabiber, pulbiber Tuz

Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve zeytin yağı ile bir tencereye alınıp kavrulur. Ardından rendelenmiş havuç eklenip kavrulur. Tereyağ ve salça eklenerek kariştırılır. Kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesler eklenip karıştırılır. Bulguru yıkadıktan sonra karışıma ilave edilir, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır. 



En son biberler eklenir ve kaynar su ilave edilip kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakılır. Arasıra pilavı kontrol edebilirsiniz dibi tutmamasına dikkat edin.
Yanında tavuk, köfte, et ile tüketilebilir.






Afiyet bereketli olsun inşAllah :)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire