samedi 21 février 2015

PORTAKALLI KEK

 
 
 
Malzemeler :

1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt...
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
Portakal sosu için :

Bir büyük su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Portakalın rendelenmiş kabuğu

Yarım tatlı kaşığı nişasta

3-4 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı :

Bir kaba 1,5 toz şekeri ile 3 adet yumurta çırpılır. Yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu eklenir ve 3 su bardağı un ile 1 paket kabartma tozunu da ekleyip karıştırılır. 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu da kek hamuruna ilave edilir . Yağlanmış kek kalıbına hamur dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Üzeri için bir küçük tencereye bütün malzemeler eklenip çırpılır ve ocağın altı yakılır (biraz kısık ateşte). Koyulaşana kadar pişirilir. Afiyet bereketli olsun inşAllah.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire